فیلتر گازوئیل

فیلتر گازوئیل و آبگیر گازوئیل : این فیلتر ها با تسویه گازوئیل مصرفی از آلاینده های جامد و مایع (آب) باعث رفع مشکلاتی از قبیل افت فرکانس در هنگام زیر بار رفتن، استارت نشدن دستگاه، جام کردن موتور دیزل و… جلوگیری می کند.

فیلتر گازوئیل

سوخت موتور دیزل حتماً باید از فیلتر بگذرد . این سوخت ها معمولاً ناخالصی دارند و بعضی از قطعات پمپ های سوخت پاش چنان دقیق ساخته شده اند که ذرات بسیار ریز هم به آنها آسیب می­رسانند.

بر آورد نشان می دهد که حتی وجود پنج گرم ذرات ساینده ریزی حتی پنج میکرون ، می تواند به پمپ سوخت پاش صدمه بزند.

فیلتر گازوئیل معمولاً سه مرحله ای است. فیلتر اول، که می تواند صافی هم باشد ،که در باک یا در پمپ گازوئیل قرار دارد و طوری طراحی شده که ذرات درشت را بگیرد.

فیلتر بعدی ،که گاهی فیلتر اولیه نامیده می شود، بیشتر ذرات ریز را می گیرد. فیلتر ثانویه یا نهایی، ذرات بسیار ریز را می گیرد. فیلتر های اولیه و ثانویه را می توان در یک محفظه ،یا در محفظه های جداگانه قرار دارد.

هم فیلتر اولیه و هم فیلتر ثانویه ، به تدریج ،دچار گرفتگی می شود؛ دراین حالت موتور با قدرت کمتری کار می کند . بعضی از موتورها نشانگری دارند که فشار سوخت را نشان می دهد . در صورت گرفتگی فیلترها ، عقربه این نشانگر از وضعیت «عادی»KPa200(psi30)، جابه جا می شود و وضعیت «غیر عادی» یا گسترهKPa1600(psi23)را نشان می دهد . اگر موتور دیزل چنین نشانگر یا درجه داشته باشد، علت کاهش قدرت موتور را به متصدی نشان می دهد .

بعضی از فیلترها آبگیر دارند .آب و رسوبات سنگین در این محفظه جمع می شوند تا بتوان آنها را تخلیه کرد. فیلترهای دیگر یک وسیله جدا کننده آب دارند که در از فیلتر مستقل است.

فیلتر گازوئیل را دو بخش زیر شرح می دهیم :

الف)آرایش فیلترها

ب)انواع فیلتر

فیلترها را می توان به یکی از دو صورت متوالی یا موازی نصب کرد.

آرایش متوالی: فیلتر اول (صافی) و فیلتر های اولیه و ثانویه را معمولاً به صورت متوالی به هم متصل می کنند . بعضی از فیلترها آبگیر و مجرای تخلیه دارند.

آرایش موازی: در سیستم موازی ، بخشی از سوخت از یک فیلتر عبور می کند و بقیه سوخت از فیلتر دیگر . آرایش متوالی از آرایش هر فیلتر می تواند ذراتی را که از فیلتر قبلی عبور کرده اند، از گازوئیل جدا کند . اما فیلتر هایی که آرایش موازی دارند می توانند مقدار بیشتری گازوئیل را در زمانی کوتاهتر، صاف کنند.

انواع فیلتر

فیلترها به پنج روش گازوئیل را صاف می کنند : ذره گیری ، جذب، جذب سطحی، جذب-جذب سطحی، و جدا کردن آب.

۱-۲-: ذره گیری

فرآیندی مکانیکی است . یک صافی (از نوعی که در لوله گازوئیل نصب می شود) ذراتی را که به سبب بزرگی نمی توانند از آن عبور کنند ، به دام می اندازد.

۲-۲-: جذب

فرآیندی است که درآن فیلتر (پارچه ای ، نخی، نمدی یا سلولوزی) ذرات جامد و رطوبت را به خود جذب می کند.

۳-۲-: جذب سطحی

فرآیندی است که در آن مولکول های مایع یا گاز به سطح ذرات جامدی که با آنها تماس برقرار می کنند، می چسبند.

۴-۲-: جذب-جذب سطحی

فرآیندی است که در آن از فیلترهایی استفاده می شودکه هر دو عمل فوق را انجام می دهند.

۵-۲-: جداکننده های آب

سطوح وسیع متخلخل دارند ومعمولاً از پارچه یا کاغذ مخصوص ساخته می شوند .کار آنها کاهش سرعت جریان سوخت است، به طوری که قطره های ریز آب فرصت به هم چسبیدن و ته نشین شدن پیدا کنند

فیلترهای مواد سوختی (گازوئیل، بنزین، مازوت)

بطور کلی برای تصفیه گازوئیل و سایر سوخت¬های آلی از فیلترهای ظریف میکروتاپ، نمدی یا لوله¬ای استفاده می¬شود. در فیلترهای نمدی صفحه ای یا نمدی لوله ای، عامل تصفیه کننده به صورت چند صفحه نمدی روی هم یا به شکل لوله ای از نمد است که وظیفه تصفیه سوخت را به عهده دارند. آلودگی¬های موجود در سوخت، هنگام عبور از فیلتر در سطح خارجی نمد باقی مانده و سوخت به سمت پمپ انژکتور هدایت می¬شود. برای سیستم¬های سوخت¬رسانی موتورهای پیشرفته امروزی، تمیزی سوخت از اهمیتی ویژه برخوردار است زیرا کمترین آلودگی سبب اختلال در عمل تزریق سوخت به درون سیلندر خواهد شد. بنابر این در اتومبیل های سبک از فیلترهای میکروتاپ و در خودروهای سنگین و موتورهای دیزل، ترکیبی از یک فیلتر کاغذی میکروتاپ و یک فیلتر نمدی را بکار می گیرند.